Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας  το τρέχον σχολικό έτος με θέμα: ‘’Πρώτες Βοήθειες με αρχές της Ρεφλεξολογίας’’  έλαβαν χώρα  στο σχολείο 2 εκδηλώσεις. Κατά την πρώτη στις 27/2/2014 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και πρακτική  στις αρχές των Πρώτων Βοηθειών από εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού.
Κατά τη δεύτερη στις 6/3/2014 έγινε σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών της ρεφλεξολογίας από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς κο Πλαβό Ελευθέριο και κα Αρχοντή Βασιλική  και μετέπειτα ακολούθησε ένα βιωματικό εργαστήρι όπου συμμετείχαν ενεργά γονείς και μαθητές.
Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και τις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος  κι έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση  του σώματος. Είναι μια τελείως φυσική, ακίνδυνη και αφάρμακη  μέθοδος που στοχεύει στη διατήρηση της καλής υγείας, στην πρόληψη, χαλάρωση, αποτοξίνωση, αναζωογόνηση , καλή κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας στον οργανισμό. Τέλος, είναι ήπια και φυσική γιατί δεν χρησιμοποιούμε τίποτα άλλο , παρά μόνο τα χέρια μας.
Οι μαθητές χάρη στο πρόγραμμα αυτό ήρθαν σε επαφή με το θεωρητικό υπόβαθρο της ρεφλεξολογίας μέσα από άρθρα που τους διανεμήθηκαν στην τάξη καθώς και από υλικό που αναζήτησαν στο διαδίκτυο. Επίσης, παρακολούθησαν ομιλίες ειδικών πάνω στη συγκεκριμένη επιστήμη, παρασκεύασαν κεραλοιφές και προχώρησαν σε πρακτική εφαρμογή όσων έμαθαν στο φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον. Παράλληλα με ‘’όχημα’’ τη διαθεματικότητα και την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία ζωγράφισαν, δημιούργησαν κολάζ, αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους  πάνω σε χαρτί και γύρισαν ένα δίγλωσσο τηλεοπτικό σποτ για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.
Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί κάπου στα τέλη Μαίου με μια μεγάλη εκδήλωση στο σχολείο όπου όλοι γονείς, παππούδες, μαθητές και καθηγητές είμαστε καλεσμένοι προκειμένου να μυηθούμε από κοινού στα οφέλη της ρεφλεξολογίας και να βιώσουμε συνάμα αξίες ζωής όπως η προσφορά κι ο εθελοντισμός.

Σας περιμένουμε για να ρεφλεξολογήσουμε μαζί τη ζωή!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου