Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

'' ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ''-ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Όταν η ανάγκη για θεραπεία οδηγεί τα βήματά στον τόπο συνάντησης της αρχαίας γνώσης της Ιατρικής, Ανατολής και Δύσης, τότε η πορεία φωτίζεται και η ψυχή βρίσκει τη θεραπεία της -  «Ψυχής Άκος» την έλεγαν στο παρελθόν.  Αυτής της γνώσης που συνδυάζει τη θεωρία και την πράξη μέσα από την καλλιέργεια του θεραπευτικού ήθους - το βασικό εφόδιο για το οδοιπορικό της προσφοράς στα θέματα υγείας – και οδηγεί στη μόρφωση και στον αυτό-σεβασμό, …αγάπης του εαυτού και των συνανθρώπων.

Στα τρία χρόνια εκπαίδευσης  στους κόλπους της Ακαδημίας της Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, τόσο στη θεωρία όσο και στην πρακτική, τα ερεθίσματα  γίνονται αναρίθμητα χαράζοντας ανεξίτηλα την ψυχή και το πνεύμα. Στο χρονικό αυτό διάστημα ο Ελευθέριος Πλαβός καταγράφει φωτογραφικά καθημερινές στιγμές της σπουδής στην  Ακαδημία. Στιγμές που αποπνέουν  το ύφος και το έργο  της σχολής μέσα από την εικαστική ματιά του φωτογραφικού του φακού,   άλλοτε με ημερολογιακή καταγραφή και άλλοτε στοχάζοντας εικαστικά την συνάντηση και συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης σε  μία εικόνα.          
 
Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 19.00, στο χώρο της Ακαδημίας (Σωκράτους 24, Κηφισιά) εν όψει του δέκατου κύκλου σπουδών της, και απονομής των τίτλων σπουδών στους αποφοίτους της, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ψυχής Άκος» του σπουδαστή της Ακαδημίας Ελευθέριου Πλαβού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου